Sluta röka idag. Vad är den bästa metoden?

Rökning är en vanlig vana. Antalet personer som röker har minskat över tiden på grund av ett antal faktorer. I första hand är allmänheten nu mycket mer medveten om hälsoriskerna med nikotin, tobak och cigaretter. Dessutom investeras regeringar runt om i världen för att minska antalet rökare. Under de senaste åren har många företag utvecklat alternativ för att hjälpa människor att sluta röka. Alternativa metoder för att konsumera nikotin, den beroendeframkallande kemikalien i cigaretter, är populära eftersom de går sönder och hjälper till att bryta det vanliga missbruket av rökning. Det vanligaste exemplet på detta är förmodligen nikotinplåster. En mindre vanlig och mer extrem lösning är hypnos. Effektiviteten av detta diskuteras kraftigt. Denna artikel kommer att diskutera farorna med tobak och nikotin och hur man slutar röka.

Nikotin är ett starkt beroendeframkallande läkemedel. Dess beroendeframkallande natur är anledningen till att människor kämpar så mycket när de försöker sluta. Nikotin är ett stimulerande medel och kan framkalla en liknande kaffe. Men kaffe är utan tvekan harmlöst. Medan cigaretter dödar över 400 tusen människor i Amerika varje år.

Sluta röka idag

Alternativ till hjälpa dig att sluta röka

Tugga

Nästan alla andra nikotinbaserade produkter som finns på marknaden är betydligt säkrare än rökning. Även om nikotin verkligen inte är ofarligt, kommer majoriteten av faran med att röka cigaretter från det stora antalet andra farliga kemikalier som de innehåller. Tuggtobak och nikotintuggummi ger båda nikotinet utan att behöva röka. Denna konsumtionsmetod gör att alla användare kan börja bryta sin vanliga rökvana.

Denna metod är dock inte utan nackdelar. Medan påståendet ofta görs att det är ett hälsosammare alternativ är det lite oärligt. Det är sant att du inte kommer att få lungcancer från att tugga istället för att röka, du flyttar helt enkelt risken till din mun istället. Även om muncancer är visserligen mindre benägna att döda dig än lungcancer. Även om det kan verka obetydligt jämfört med de allvarliga riskerna för hälsan, är dålig andedräkt något som många oroar sig för. Att tugga kommer att få andan att lukta ännu värre än cigaretter.

Snus

Snus är en tobaksprodukt som liknar tuggning. Du placerar det fuktiga pulvret mellan läppen och tandköttet, där du kan absorbera det i blodomloppet. Den utvecklades ursprungligen i Sverige och är den mest populära tobaksprodukten i landet. Trots detta är det olagligt i de flesta europeiska länder. Möjligen för att snus potentiellt och ofta ger en större dos nikotin. Myndigheter resonerar, åtminstone i Sverige, att det fortfarande är en hälsosammare produkt än att röka eftersom du konsumerar mindre av de andra farliga kemikalierna. Sverige reglerar kraftigt produktionen av ämnet för att säkerställa kvalitet. Som ett resultat är det troligtvis bättre att använda den inom Europa än någon annanstans. USA har till exempel inte samma standarder.

Vaping att sluta röka är en bra val

En relativt ny nikotinleveransmetod är att vapning istället för att röka. En vape applicerar värme på ett mycket kontrollerat och specifikt sätt. Det betyder att ångan som produceras är mycket ”renare” än vad cigarettrök är. Många av de farliga kemikalierna som finns i cigarettrök, är bara inte närvarande vapen från ecigs. En fördel med vaping är att du har större kontroll över mängden nikotin du konsumerar. Vanligtvis kan du köpa med antingen 3 mg, 6 mg eller 12 mg / ml. Högre koncentrationer av nikotin är tillgängliga, men något högre och du kommer att konsumera samma eller mer än du skulle göra från att röka. Det kan vara ett mindre skadligt alternativ till rökning, men det är fortfarande beroendeframkallande. Så du behöver fortfarande vara försiktig. Vaping har också den extra fördelen att det är en betydligt billigare vana.

Fler alternativ att sluta röka

Många tycker att de kan sluta röka med hjälp av hypnoterapi, akupunktur, yoga, meditation och till och med hypnos. Hypnos har vunnit viss popularitet som ett alternativ till andra metoder för att sluta röka. Medan hypnos inte kommer att omedelbart eller helt bryta cigarettberoende kan det spela en stor faktor för att hjälpa någon att bryta sin vana. Även om många är ovilliga att prova den här metoden.

Om du är gravid eller redan har lungsjukdom bör du undvika att använda någon form av tobak. Oavsett om det är rökt, format eller konsumerat i någon annan metod. Det finns många alternativ idag för att hjälpa dig att övervinna ditt beroende av cigaretter.

Vi personligen skulle rekommendera vaping om du vill sluta röka. Det möjliggör den största kontrollen över ditt intag, vilket innebär att det är mycket lättare att sluta långsamt. Det finns också betydande bevis som tyder på att det är den säkraste metoden att konsumera nikotin.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.